Sałatka na różne okazje

Aromatyczne i różnorodne warzywa wchodzące w skład sałatki sprawiają , że może być podawana na imprezie, a może stanowić pożywne i smaczne śniadanie do pracy.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Czas smażenia

10 minut

Lista składników

  • Awokado – 1 szt

  • Boczek krojony w drobne paski – 170 g

  • Rzodkiewka – 10 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Pomidor czerwony średni – 2 szt

  • Cieciorka – 80 g

  • Ser feta – 100 g

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Oliwa z oliwek do polania

  • Sok z cytryny – do skropienia

Kroki

  • Boczek wysmażyć , umieścić w salaterce. Awokado obrać , pokroić w kostkę skropić sokiem z cytryny , dodać.
  • Rzodkiewkę , paprykę umyć. Rzodkiewkę pokroić w półkrążki, dodać. Paprykę pokroić w kostkę , dodać.
  • Pomidory umyć , pokroić w kostkę , dodać. Cieciorkę osączyć , dodać.
  • Ser feta pokroić w kostkę , dodać.
  • Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać. Schłodzić w lodówce.
  • Przed podaniem , każdą porcję polać oliwą z oliwek.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*