Aromatyczne i różnorodne warzywa wchodzące w skład sałatki sprawiają , że może być podawana na imprezie, a może stanowić pożywne i smaczne śniadanie do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Czas smażenia
10 minut
Lista składników
Awokado – 1 szt
Boczek krojony w drobne paski – 170 g
Rzodkiewka – 10 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Pomidor czerwony średni – 2 szt
Cieciorka – 80 g
Ser feta – 100 g
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Oliwa z oliwek do polania
Sok z cytryny – do skropienia
Kroki
- Boczek wysmażyć , umieścić w salaterce. Awokado obrać , pokroić w kostkę skropić sokiem z cytryny , dodać.
- Rzodkiewkę , paprykę umyć. Rzodkiewkę pokroić w półkrążki, dodać. Paprykę pokroić w kostkę , dodać.
- Pomidory umyć , pokroić w kostkę , dodać. Cieciorkę osączyć , dodać.
- Ser feta pokroić w kostkę , dodać.
- Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać. Schłodzić w lodówce.
- Przed podaniem , każdą porcję polać oliwą z oliwek.
Warzywa swoją drogą, są smakowite, ale ten boczuś na pewno dodaje aromatu 🙂
Tak to sałatka którą można zjeś tylko z pieczywem ,już bez wędliny, pachnie fajnie. 🙂